Obavještavam sve članove udruge da članarinu za 2021. godinu plaćaju putem poslovnog računa udruge.IBAN:HR0323400091110673455 Članovi koji žive izvan Republike Hrvatske kod plaćanja računa trebaju naznačiti SWIFT CODE.PBZ GHR2X

Predsjednik udruge: Zdravko Marijan



Sastanak u Banja Luci





Dana 10. svibnja 2016. godine održan je sastanak udruga Prijedorskog kraja, Prijatelji Volara i Dom Briševo Dobri u generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Banja Luci. Sastanku su nazočili generalni konzul RH u Banja Luci gosp. Zlatko Kramarić, ministar za izbjeglice i raseljena lica RS gosp. Davor Čordaš te predstavnici dviju udruga.
Teme sastanka su bile poteškoće vezane uz provedbu „Regionalnog stambenog fonda“ uz komplicirane i zahtjevne procedure u vremenskom odmaku od 20 godina koje za prognane Hrvate postaju nepremostive zapreke te samim time i diskriminirajuće. Isto ili slično je i sa javnim pozivima za obnovu i rekonstrukciju stambenih objekata koje objavljuju Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS, kao i Federalno ministarstvo. Iz istog proizlazi da je na velikom području gdje su nekad živjeli Hrvati sagrađeno tek nekoliko kuća iz različitih izvora financiranja, a poznati su podaci o velikom broju zainteresiranih za povratak te predanih zahtjeva za obnovu i povratak..Istaknuti su svi problemi u Briševu što se tiče obnove, povratka puteva, el.mreže kao i organizacije obljetnica stradanja Briševljana.

Zdravko Marijan


Presjednik Udruge